Paulas Islandshästar är öppet året runt och drivs av mig Paula Johnsson tillsammans med min man Henrik.

Vi bor på vår älskade gård i Tokhult, jag och min man Henrik tillsammans med alla djuren. 13 islandshästar, två katter; Marianne och Anita. Minigrisarna Rolf och Rut. Jättekaninerna Kjell och Kerstin. Tuppen Tore och hans sex vita hönor och alla våra åtta hundar. Vi bedriver även kennel och föder upp chihuahuaor.

Verksamheten bedrivs huvudsakligen av mig Paula. Vi erbjuder ridskola, turridning, kurser, privatlektioner samt ridläger och skräddarsyr gärna er upplevelse, det är bara att höra av er om önskemål!

Henrik sköter mycket av markservicen och allt runtomkring, till vår hjälp har vi också många goa stalltjejer.

Jag har bedrivit islandshästföretag i nu 22 år på sammanlagt fyra olika gårdar. På vår första gård hade vi som mest 32 islandshästar. Där bedrev vi också ridskola, turridning, ridläger, kursverksamhet samt bed and breakfast. Vi hade också avel och genom åren har vi fött upp 22 föl.

Jag är utbildad förskollärare och har jobbat som ridlärare ,c-tränare och ridledare i över 20 år . Jag har tagit grönt kort, är även utbildad itöver de andra utbildningarna inom Holars regi (Islands motsvarighet till Strömsholm) i Sverige och tagit de 3 ryttarmärkena, samt har en rad andra utbildningar inom Svenska Islandshästförbundets regi med flera ridutbildningar på Strömsholm. Vid flera tillfällen har jag också arbetat med hästar på Island, både på norra och på södra Island.

Jag har även tränat för många kända namn inom Islandshästens värld samt tävlat på elitnivå på flera stora tävlingar, med goda resultat under många år.

Följ oss gärna på Facebook där du löpande får information om kommande turer, läger samt kurser.

Välkomna till oss!

Vi låter hästarna göra det de är bra på, då behåller de glädjen och stoltheten!